Aké onthult: Eigenlijk wilde ik Feyenoord helemaal niet verlaten voor Chelsea

Aké onthult: "Eigenlijk wilde ik Feyenoord helemaal niet verlaten voor Chelsea"

19-12-2015 11:31
9

Nathan Aké wordt dit seizoen door Chelsea verhuurd aan Watford, maar ooit geniet hij zijn definitieve doorbraak op Stamford Bridge. Dat zegt de twintigjarige verdediger in een uitgebreid interview met The Telegraph.

Al jaren wordt Aké gezien als één van de grootste talenten van Chelsea, maar met spelers als John Terry en Gary Cahill is het moeilijk om als jongeling een vaste plek in de basis te veroveren. Onder Rafael Benitez maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut. Maar bij de onlangs ontslagen Jose Mourinho kon hij niet rekenen op veel kansen.

En dus speelt hij op huurbasis voor Watford. "Iedereen weet dat het lastig is voor jonge spelers", zegt de centrumverdediger. "Maar ik weet zeker dat ik de kans krijg om me bij Chelsea te laten zien. Ik werk er hard voor en dat is alles wat ik kan doen."

Op jonge leeftijd maakte hij al deel uit van de ADO-jeugdopleiding om vervolgens de overstap te maken naar de Feyenoord Academy. Op vijftienjarige leeftijd werd hij ontdekt door Chelsea. "In eerste instantie wilde ik Feyenoord helemaal niet verlaten. Daar kon ik samenspelen met mijn vrienden. Maar een gesprek met mijn ouders heeft ertoe geleid dat ik toch voor Chelsea koos. Zo'n kans krijg je namelijk niet vaak."

"Ik moet laten zien dat ik er klaar voor ben, maar bij een club als Chelsea heb je nou eenmaal te maken met enorme druk", beseft Aké. "Bij Chelsea móet je kampioen worden. Op jonge leeftijd voel je die druk enorm. Misschien is dat de reden dat ik dit seizoen opnieuw ben verhuurd. We gaan zien wat volgend jaar gaat brengen."