Van Bronckhorst geïrriteerd over Kramer, El Ahmadi en 'ervaren jongen'

Van Bronckhorst geïrriteerd over Kramer, El Ahmadi en 'ervaren jongen'

20-12-2015 17:31
4

Karim El Ahmadi bewees zichzelf een slechte dienst in de blessuretijd van het verloren competitieduel van Feyenoord met NEC. Na 94 minuten pakte de middenvelder uit frustratie een gele kaart.

El Ahmadi is daardoor geschorst voor het eerste duel na de winterstop, nota bene tegen concurrent PSV. "Ja joh, die wedstrijd is gespeeld in de blessuretijd", reageert Giovanni van Bronckhorst, die de actie van zijn ervaren speler (30) 'heel dom' noemt. "Je weet dat je bij een gele kaart geschorst bent. Daar moet je als speler veel slimmer in zijn."

Het was sowieso niet de dag van Feyenoord, dat met 3-1 onderuit ging in Nijmegen. Op de stelling dat de Rotterdammers met tien man speelden door het zwakke spel van Michiel Kramer, reageerde Van Bronckhorst geïrriteerd. "Nee, daar wil ik niet op reageren. Ik ga daar zo kort over de wedstrijd niet over praten", zegt de trainer, die zijn onzichtbare spits in de tweede helft naar de kant haalde.

"Dat deed ik omdat ik bij een 1-0 voorsprong meer snelheid op de flanken wilde hebben. Daar lag de ruimte. Met Dirk (Kuyt, red.) heb je minder snelheid op rechts. Na rust wilden we in de omschakeling wat gevaarlijker worden, dat deden we niet goed in de eerste helft." En over Eljero Elia, die zichzelf uit de wedstrijd leek te praten. "Eljero is natuurlijk een heel ervaren jongen, die weet precies wat er nodig is in zo'n wedstrijd. Hij is vaak bezig, maar dat hoort ook wel bij zijn spelletje."