Real Madrid tekent met minder balbezit en tegen negental voor enorme veegpartij

20-12-2015 17:50
10

Real Madrid heeft zondagmiddag snoeihard uitgehaald in de Primera División. In het eigen Estadio Santiago Bernabeu werd het liefst 10-2 voor de thuisclub tegen Rayo Vallecano.

Het was van begin tot eind een knotsgekke middag in Madrid, waar al na drie minuten de score werd geopend. Danilo, de Braziliaanse rechtsback van Real, gaf het startschot voor een ongekende doelpuntenregen. De twee volgende treffers waren echter voor Rayo Vallecano. Antonio Amaya en Jozabed zorgden voor een verrassende 1-2 stand na twaalf minuten.

Met rode kaarten voor Tito en Jose Raul Baena binnen vier minuten deed Vallecano zichzelf echter de das om. Real Madrid had geen enkele moeite om de numerieke meerderheid uit te buiten, knokte zich terug van een achterstand en voerde de score nog voor rust op naar 4-2 door doelpunten van achtereenvolgens Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en opnieuw Bale.

Karim Benzema tekende bij de start van de tweede helft voor de 5-2 en gaf vervolgens weer het woord aan Ronaldo en twee keer aan Bale, die voor het eerst in zijn carrière vier keer scoorde en ook één assist leverde. Bij een 8-2 voorsprong scoorde Benzema weer en was het wachten op de tiende Real treffer. Die kwam er uiteindelijk ook. Benzema zorgde voor de tiende in Madrid.

Het is de tweede keer dit jaar dat Real Madrid, dat derde blijft in Spanje, minimaal negen keer scoort in de competitie. Dat gebeurde eerder op 5 april tegen Granada. Opvallend was ook dat Rayo meer balbezit had dan de ploeg van trainer Rafa Benitez.