VP's Elftal van de Week: twee PSV'ers in elftal met scorende uitblinkers

VP's Elftal van de Week: twee PSV'ers in elftal met scorende uitblinkers

21-12-2015 10:00

In de laatste speelronde voor de winterstop persten alle Eredivisie-clubs hun laatste krachten eruit, met een gemêleerd Elftal van de Week als gevolg. PSV is samen met SC Cambuur hofleverancier. 

Boy de Jong (PEC Zwolle)
Opeens was hij daar, de derde doelman van PEC Zwolle. Door een blessuregeval moest De Jong invallen tegen PSV en dat deed hij heel verdienstelijk. Maakte het zijn naamgenoot in de Eindhovense spits lastig.

Tommie Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Aannemen, kappen en rammen. Wie wist dat Beugelsdijk dit kon? De verdediger was verdedigend in topvorm, maar zijn aanvallende bijdrage sprong het meest in het oog. En dan dat juichen...

Gino Bosz (Heracles Almelo)
Elke toeschouwer in het Polman Stadion veerde op, toen de verdediger in de slotminuten met een vrije trap de winnende treffer maakte, behalve één man: vader Peter Bosz. Trots zal hij ongetwijfeld wél zijn geweest.

Dries Wuytens (Willem II)
De schlemiel in de bekeruitschakeling bij Feyenoord, door in de slotfase van de verlenging een onnodige strafschop te veroorzaken. Het herstel mocht er wezen. Wuytens scoorde twee keer tegen Roda JC.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
In topwedstrijden komt Van Polen altijd bovendrijven, zo ook tegen PSV. De aanvoerder benutte eerst een penalty en gaf vervolgens een schitterende assist voor de gelijkmaker van Lars Veldwijk.

Jack Byrne (SC Cambuur)
Scoorde na een lekkere één-twee en speelde ook buiten de goal een goede wedstrijd. Slechts één pass kwam niet aan en met zijn doelpunt werd Byrne ook nog eens de jongste doelpuntenmaker van Cambuur ooit in de Eredivisie.

Janio Bikel (NEC)
De baas op het middenveld in Nijmegen en dat mag knap worden genoemd, met het geroemde middenveld van Feyenoord tegenover zich. Zijn doelpunt na een flitsende counter was de kers op de taart.

Maxime Lestienne (PSV)
Na de zwaarste periode in zijn leven terugkomen en meteen een assist geven... Lestienne deed het zaterdagavond bij PSV. Grote smet was de aanhouding van de 23-jarige Belg na een avond stappen op Stratumseind.

Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur)
Is Ogbeche in deze vorm wel te behouden voor laagvlieger Cambuur? De Nigeriaan, die eerder voor Paris Saint-Germain speelde, was net als vorige week twee keer trefzeker voor de Leeuwarder club.

Gaston Pereiro (PSV)
Een verrijking voor de Eredivisie. Pereiro heeft zich in de basis geknokt en kan uitstekende statistieken overleggen. Met zijn twee goals tegen PEC vijzelde hij zijn seizoenstotaal op naar zeven.

Ruud Boymans (FC Utrecht)
Meer dan een jaar geleden raakte hij geblesseerd aan zijn enkel. Een frustrerende periode volgde, maar Boymans is terug. Met een rake kopbal bewees de spits dat Utrecht niet hoeft te vrezen als Sébastien Haller vertrekt.