De Eredivisie-flops: vier spelers Feyenoord en Ajax en één PSV'er

De Eredivisie-flops: vier spelers Feyenoord en Ajax en één PSV'er

21-12-2015 11:15
7

In het lijstje met grootste flops van het afgelopen Eredivisie-weekend zijn de hoofdrollen weggelegd voor Feyenoord en Ajax. De twee topclubs hebben gezelschap van een PSV'er.

Joël Drommel (FC Twente)
Drommels, drommels, drommels... De arme doelman van Twente moest tegen Vitesse zijn opwachting maken door de schorsing van Nick Marsman, maar moest wéér vijf keer vissen.

Anwar El Ghazi (Ajax)
Wat is er met El Ghazi aan de hand? Nog niet zo heel lang terug van een blessure, maar de manier waarop hij tegen De Graafschap speelde had daar weinig mee te maken. Lag voortdurend op de grond en was nauwelijks op een goede bal te betrappen.

Dario Vujicevic (Heracles Almelo)
Is van nature een middenvelder en dat kwam afgelopen weekend pijnlijk tot uiting. De Kroaat schoof de bal zo in de voeten van oud-ploeggenoot Bryan Linssen. Tot zijn geluk won Heracles alsnog met 2-1.

Michiel Kramer (Feyenoord)
Een Kramer in vorm is levensgevaarlijk, maar als hij niet in de wedstrijd zit heeft Feyenoord er feitelijk niets aan. Alsof de Rotterdammers met tien man speelden, zondag in Nijmegen.

Rajko Brezancic (AZ)
Is nog niet bepaald de linksback die AZ in huis dacht te halen afgelopen zomer. De Serviër stond te slapen bij de goal van Sébastien Haller, uitgerekend de man die negentig minuten in de gaten moet worden gehouden.

Sven van Beek (Feyenoord)
Dit keer was het niet een eigen doelpunt, maar wel een fout waaruit de tegenstander scoorde. Van Beek heeft ontegenzeggelijk talent, maar dergelijke fouten moeten eruit als hij ooit verder wil komen dan Feyenoord.

Michael Olaitan (FC Twente)
Ooit trefzeker tegen Manchester United in de Champions League, maar inmiddels ver, heel ver afgegleden. Olaitan is een schim van zichzelf en wacht nog steeds op zijn eerste Eredivisie-doelpunt.

Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Het broertje van Nordin ging tegen AZ onnodig in de fout. Op de achterlijn werkte hij Joris van Overeem tegen de vlakte, wat Utrecht in de blessuretijd twee punten kostte tegen de Alkmaarders. En dat terwijl hij kort daarvoor nog zo'n mooie assist leverde op Haller...

Nicolas Isimat-Mirin (PSV)
Liet tegen PEC Zwolle zien dat hij niet kan tippen aan de geblesseerde Jeffrey Bruma. Was een onzekere factor in de PSV-defensie en had geluk dat hij niet werd bestraft voor een glasheldere overtreding in de eigen zestien. Lars Veldwijk was hem duidelijk de baas. 

Viktor Fischer (Ajax)
Kreeg drie kansen en hielp die allemaal om zeep. De Deense denker kwam bovendien zijn man niet voorbij en dat is niet lekker als je als speler van de koploper tegen de hekkensluiter van de Eredivisie speelt.

Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Heel Heerenveen had een plek bij de flops van VoetbalPrimeur verdiend, maar St. Juste spande de kroon. Het talent leidde bovendien met een fout de zoveelste treffer van ADO Den Haag in.