Verkochte Ajacied gekraakt: Hij is veel te zwaar, er moet vijf kilo af

Verkochte Ajacied gekraakt: "Hij is veel te zwaar, er moet vijf kilo af"

21-12-2015 16:07
11

Bij FC Nantes is men niet blij met Kolbeinn Sigthorsson. Trainer Michel Der Zakarian is zelfs boos op de aankoop. De oefenmeester hekelt de houding van de voormalige Ajax-spits, die liefst vijf kilo te zwaar is volgens de trainer. "Het laat gewoon helemaal niks zien."

Der Zakarian laat in gesprek met Ouest France geen spaan heel van de IJslandse spits. "Kolbeinn is normaal gesproken een topspeler voor ons, maar als topspeler moet je het wel laten zien op het veld. Daarnaast moet je houding buiten wedstrijden om ook goed zijn, dag in, dag uit. Maar nu laat hij gewoon helemaal niks zien. Kolbeinn is hier al zes maanden, maar heeft nog geen één keer een training volle bak meegedaan. Je kunt niet effectief zijn als je niet goed traint."

"De houding van hem is niet goed. Je moet veel op het veld staan met je teamgenoten om een klik met hen te krijgen. En wees respectvol naar je club, probeer in ieder geval alles te geven. De president van onze club heeft hem al veel gegeven", vindt de oefenmeester van Nantes. Der Zakarian heeft zijn speelstijl zelfs aangepast voor Sigthorsson. "Maar in onze 4-5-1-formatie moet hij veel minder statisch zijn. Hij moet vier of vijf kilo kwijt, zodat hij zich beter kan verplaatsen. Hij is gewoon te zwaar. Gezien de investering van de club, mogen we veel meer van hem verwachten."