Karsdorp en Nieuwkoop leiden Feyenoord-vertrek in: Wel zuur eigenlijk

Karsdorp en Nieuwkoop leiden Feyenoord-vertrek in: "Wel zuur eigenlijk"

21-12-2015 17:47
5

Het contract van Rodny Lopes Cabral bij Feyenoord werd onlangs in overleg ontbonden. Hij had nog een verbintenis tot volgende zomer, maar wil zich elders in de kijker spelen. Lopes Cabral is fit en wil vlammen. "Ik kan niet wachten om weer te beginnen en me te bewijzen."

"Ik wilde debuteren in Feyenoord 1, in een officiële wedstrijd. En dat doel heb ik nu niet behaald", aldus Lopes Cabral tegenover RTV Rijnmond. Een mooie toekomst leek in de maak voor Lopes Cabral, toen hij in 2014 uit de helikopter mocht stappen tijdens de Open Dag in De Kuip. "Het was fantastisch. Als jeugdspeler uit de helikopter stappen in een vol stadion. Daar heb ik nog een paar dagen van gedroomd."

Een knieblessure leverde vertraging in zijn ontwikkeling op. In mei 2014 begon voor de jongeling de ellende, toen er een scheurtje in zijn meniscus werd geconstateerd. "Normaal sta je dan na twee maanden weer op het veld, maar bij mij heeft het anders uitgepakt. Een paar maanden later kreeg ik nog een operatie, omdat mijn knie steeds dikker werd. Ik leef gewoon voor voetbal, het is mijn passie, mijn droom. Op sommige dagen werd ik helemaal gek en dacht ik aan stoppen. Ik had alle moed verloren. Toen waren mijn ouders en familie daar om mij te steunen."

Terwijl Rick Karsdorp en Bart Nieuwkoop doorbraken, bleef Lopes Cabral kwakkelen met contractontbinding tot gevolg. "Ik gun ze alles. Maar aan de andere kant staan ze op mijn positie en dat is wel zuur eigenlijk. In het begin revalideerde ik op de club, maar dat was best zwaar voor mij. Dan ga je nog harder werken terwijl je rustig moet revalideren. Ik wil ook voetballen en als ik constant het veld zie, dan blijf ik niet rustig", aldus de speler, die snel een nieuwe club wil vinden. "Ik sta voor alles open."