'Messi op vliegveld in bedwang gehouden na spuugincident met Argentijnse fans'

'Messi op vliegveld in bedwang gehouden na spuugincident met Argentijnse fans'

21-12-2015 23:06
7

Schandelijke taferelen, maandag op een vliegveld in Tokio. FC Barcelona-vedette Lionel Messi zou ondergespuugd zijn door fans van de Argentijnse voetbalclub River Plate. Ook teamgenoot Javier Mascherano zou ernstig zijn beledigd. 

Barça won zondag het WK voor clubteams in Japan en pakte een dag later het vliegveld terug naar Spanje. Op het vliegveld volgde er een confrontatie met een aantal supporters van River Plate die het blijkbaar gemunt hadden op Messi. De stervoetballer zou getroffen zijn door een klodder spuug en moest door Mascherano en trainer Luis Enrique in bedwang worden gehouden omdat hij verhaal wilde halen bij de daders, zo schrijven Argentijnse media. 

Sportmagazine Olé meldt dat de gore actie van de Argentijnse onverlaten alles te maken heeft met een aantal recente uitspraken van Messi. De 28-jarige ster heeft sinds jaar en dag een haat-liefdeverhouding met zijn landgenoten. "Ze blijven me bekritiseren vanwege mijn optredens in het nationale elftal. En daarom zeg ik: fuck you", aldus de linkspoot in een interview.