België in rep en roer na actie van enfant terrible: Alle boeren zijn homo's!

België in rep en roer na actie van enfant terrible: "Alle boeren zijn homo's!"

21-12-2015 23:38
21

Een opmerkelijk incident na de wedstrijd tussen AA Gent en KV Kortrijk van afgelopen weekend. Benito Raman, spits van Gent, vond het een goed idee om een microfoon te pakken en supporters van rivaal Club Brugge fors te beledigen. 

Het was eigenlijk de bedoeling dat Raman de fans van Gent zou bedanken, maar de 21-jarige aanvaller gooide het over een andere boeg. "En nu gaan we iets zeggen tegen de andere supporters: Alle boeren zijn homo's!", schreeuwde hij enthousiast. 'Boeren' is de scheldnaam die veel Belgische voetbalfans gebruiken voor supporters van Club Brugge.

Direct na het incident zag Raman in dat hij gruwelijk de fout in was gegaan. Hij bood zijn excuses aan, maar dat mocht niet meer baten. AA Gent heeft maandag bekend gemaakt dat de jongeling voor onbepaalde tijd geschorst is. 

'De club levert al jaren inspanningen om de speler in kwestie goed te begeleiden, ook op psychologisch vlak; het is dan ook moeilijk te begrijpen dat hij toch nog herhaaldelijk in de fout gaat', aldus de Champions League-deelnemer in een statement. 

"Benito is een lieve jongen, maar hij moet dat helemaal niet doen. Het is gewoon achterlijk wat hij doet", zei Jan Boskamp op de Belgische televisie over het incident. "Normaal moet je hem beschermen, maar de andere jongens lopen hem op te naaien. Dat moet je ook niet doen."