Stroeve start in De Kuip: Een tip voor hem is om eens naar Clasie te kijken

Stroeve start in De Kuip: "Een tip voor hem is om eens naar Clasie te kijken"

23-12-2015 14:34
2

Het is nog niet het seizoen van Marko Vejinovic. Feyenoord betaalde afgelopen vier miljoen euro aan Vitesse om de vrijetrappenspecialist in te lijven. In De Kuip heeft Vejinovic eigenlijk nog geen moment kunnen overtuigen. Kees van Wonderen, zelf voormalig speler van de Rotterdammers, heeft een tip voor de rechtspoot. 

"Een controlerende middenvelder moet oog hebben voor de restverdediging, cruciale duels winnen en het druk zetten aansturen", aldus de voormalig international in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Op dat vlak is er voor Vejinovic nog veel progressie te boeken. Dat hij dat stukje van het totaalpakket voor zijn positie nog minder beheerst, komt in de Eredivisie niet zo vaak aan het licht."

"Maar als Feyenoord volgend seizoen Europa in gaat en sterkere tegenstanders treft wél", stelt Van Wonderen vast. "Ik denk ook dat Giovanni van Bronckhorst daarom tegen Ajax koos voor Tonny Vilhena. Een tip voor Vejinovic is eens te kijken naar hoe zijn voorganger Jordy Clasie vorig jaar speelde. Die was zowel met als zonder bal de regisseur van Feyenoord. Zover is Vejinovic nog niet, maar dat kán ook niet. Hij speelt pas een halfjaar in De Kuip."