Klopp stomverbaasd door falende Liverpool-spits: Grootste kans ooit

Klopp stomverbaasd door falende Liverpool-spits: "Grootste kans ooit"

26-12-2015 20:41
5

Jürgen Klopp vond zaterdag op zijn eerste Boxing Day het medicijn om koploper Leicester City lam te leggen. Liverpool won met 1-0, maar de score had hoger kunnen uitvallen.

Christian Benteke was goed voor het enige doelpunt in de ontmoeting op Anfield. Dat hadden er ook twee kunnen zijn, maar de Belg faalde jammerlijk in de blessuretijd. Klopp moest zichzelf een paar keer in de ogen wrijven om de late misser van zijn spits te geloven.

"We kwamen nooit écht onder druk en in de extra tijd kregen we zelfs nog een van de grootste kansen ooit. Het was zes tegen één, terwijl de keeper uit zijn doel was. En toen was de bal ineens in ons strafschopgebied", sprak Klopp zijn verbazing uit over het opvallende moment rond Benteke.

Veel maakte het allemaal niet uit. Liverpool had de drie punten al binnen, na vier wedstrijden op rij zonder overwinning. "Deze zege is dus heel erg belangrijk. Iedereen kent de kwaliteit van Leicester, dus moesten we simpel spelen. Vooral in de eerste helft deden we dat heel erg goed."