Galatasaray bereikt akkoord en slaat eerste slag in Nederlands drieluik

Galatasaray bereikt akkoord en slaat eerste slag in Nederlands drieluik

26-12-2015 20:58
2

Groot transfernieuws in de laatste uren van Tweede Kerstdag. Ryan Donk gaat op korte termijn zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract bij Galatasaray.

Donk komt over van Kasimpasa. De voorzitter van de Turkse subtopper bevestigt zaterdagavond in gesprek met Lig TV dat er een akkoord is bereikt met Galatasaray over de transfer van de Nederlandse verdediger, die naar verwachting na het weekend wordt gepresenteerd.

De deal tussen Kasimpasa en Galatasaray hing al even in de lucht. Donk beschikt een contract tot de zomer van 2016, waardoor hij relatief goedkoop is. De vraagprijs voor de 29-jarige verdediger is twee miljoen euro en naar verluidt heeft Galatasaray aan die eis voldaan.

In Istanbul wordt Donk ploeggenoot van Wesley Sneijder en daar lijkt het niet bij te blijven, qua Nederlandse inbreng. Ook Ryan Babel (Al-Ain) en Ricardo van Rhijn (Ajax) worden nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar Galatasaray.

De in Amsterdam geboren Donk verdween in 2008 van de Nederlandse velden. Hij maakte in 2005 zijn profdebuut voor RKC Waalwijk en later speelde hij voor AZ, West Bromwich Albion en Club Brugge. In de zomer van 2014 verkaste Donk naar Kasimpasa, waar hij ook dit seizoen veel indruk maakt. Dat levert hem nu een transfer naar de Turkse top op.