Vermeend Ajax-doelwit afgekraakt: Weet niet of hij goed genoeg is voor Ajax

Vermeend Ajax-doelwit afgekraakt: "Weet niet of hij goed genoeg is voor Ajax"

26-12-2015 21:51
19

De winterstop is aangebroken in de Eredivisie en dus kunnen clubs weer de transfermarkt op. Zo ook Ajax, dat de mogelijkheid onderzoekt om een nieuwe spits aan te trekken.

Jan van Halst vindt dat geen slecht idee. Ajax kan volgens de analist van FOX Sports een extra spits goed gebruiken. Eén van de namen die vaak de revue passeert is die van Sébastien Haller. "Ik weet niet of Haller goed genoeg is voor Ajax", countert Van Halst in gesprek met Ajax1.

"Als spits bij Ajax moet je scoren, assists geven, een aanspeelpunt zijn en lekker mee voetballen. Het liefst moet je ook nog mooi rechtop lopen. Haller scoort makkelijk, maar soms zie je hem tijdens een wedstrijd amper meedoen. Als spits bij Ajax wordt er meer van je gevraagd."

Het eventuel terughalen van Richairo Zivkovic is ook niet de oplossing, denkt Van Halst. De achttienjarige spits wordt dit seizoen verhuurd aan Willem II, maar kan geen indruk maken. "Ik denk niet dat zulke spelers nog van waarde gaan zijn. Zeker niet na de winterstop, maar ook niet volgend seizoen. Althans, niet als basisspelers."