Poepon (rechts) in actie tegen Tottenham Hotspur

Update: Voormalig spits van Ajax en Willem II schrikt van transferpraat

Update: Voormalig spits van Ajax en Willem II schrikt van transferpraat

27-12-2015 15:59
3

Rydell Poepon mag vertrekken bij Qarabag FK. FOX Sports meldt dat zondag. De Nederlandse aanvaller komt bij de topclub uit Azerbeidzjan amper aan spelen toe. 

De 28-jarige Poepon staat pas sinds juli 2015 onder contract bij FK Qarabag. In de zomer tekende de de spits een tweejarig contract bij de regerend landskampioen van Azerbeidzjan. Een halfjaar later wil Poepon blijkbaar al met gierende banden weg bij zijn nieuwe club. Hij komt amper aan spelen toe. 

Qarabag is volgens FOX niet zomaar bereid om mee te werken aan een transfer van de aanvaller. Geïnteresseerde clubs zullen een 'aanzienlijk' bedrag voor hem moeten betalen, aangezien Poepon nog een contract tot medio 2017 heeft. Poepon speelde in Nederland voor Ajax, Willem II, Sparta, De Graafschap, ADO Den Haag en NAC Breda. In 2014 verkaste hij naar Frankrijk. Daar speelde de Amsterdamse clubhopper één seizoen voor Valenciennes. 

Update 15:59 uur
Poepon geeft tegenover Voetbal International duidelijkheid over de berichten. "Daar ben ik best van geschrokken. Hoe ze daar in Azerbeidzjan bij komen weet ik niet. Ik ga er gewoon van uit dat ik me op 5 januari meld voor het trainingskamp in Antalya, in Turkije (...) Of Qarabag van mij af wil? Durf ik niet te zeggen, mij lijkt het aannemelijker dat ze pas in de zomer gaan kijken of een vertrek aan de orde is. Met mijn zaakwaarnemer heb ik contact gehad, die heeft ook niets van de club gehoord. Mochten ze echt van me af willen, gaat het ze een hoop geld kosten", weet de aanvaller.