Mooie woorden Dudek voor 'opvolger' bij Feyenoord: Iedereen in Polen hoopt dat

Mooie woorden Dudek voor 'opvolger' bij Feyenoord: "Iedereen in Polen hoopt dat"

27-12-2015 14:05
1

Kamil Miazek is sinds dit seizoen de derde doelman van Feyenoord. De negentienjarige Pool staat al een aantal jaar onder contract in Rotterdam. Feyenoord-icoon Jerzy Dudek hoopt dat Miazek in zijn voetsporen kan treden. 

"Twee jaar geleden heb ik op mijn voetbalschool kennis gemaakt met Kamil. We hebben samen getraind en ik zag een goed gebouwde keeper", steekt Dudek van wal tegenover Feyenoord Magazine. "Hij is groot, atletisch en bovendien heel doelgericht. Hij weet wat hij wil bereiken als keeper en wat hij daarvoor moet doen."

"Voor een jonge doelman is het belangrijk om dagelijks met topkeepers te trainen. Observeren en leren. Ik sloot aan bij Ed de Goey, Kamil heeft nu met Kenneth Vermeer één van de beste keepers van Nederland om zich aan op te trekken", vervolgt Dudek. "De volgende stap die hij zal moeten zetten, is wekelijks wedstrijden spelen. Daarvoor zal hij geduld moeten hebben. Iedereen in Polen hoopt dat hij op een dag in mijn voetsporen zal treden bij Feyenoord. Ik ook."

Dudek (42) speelde tussen 1996 en 2001 voor Feyenoord. Later stond de goalie ook nog onder contract bij Liverpool en Real Madrid.