Robben sluit 'rotjaar' af met speciaal bezoek: Ik kom voor Kramer

Robben sluit 'rotjaar' af met speciaal bezoek: "Ik kom voor Kramer"

27-12-2015 18:04
3

Arjen Robben liet zich zondagmiddag zien op een onverwachte plek: het nieuwe Thialf in Heerenveen. De ster van Bayern München en het Nederlands elftal kwam speciaal voor Sven Kramer.

De topschaatser won de 5000 meter op het NK Afstanden, zag Robben in de Friese schaatstempel. "Meestal ben ik nooit voor een langere periode in Nederland. Nu wel, dus ik dacht: Ik grijp mijn kans", aldus de Oranje-aanvoerder tegen de NOS. "Ik kom speciaal voor Sven Kramer. We hebben goed contact. Het is altijd leuk om ervaringen uit te wisselen met collega's die een andere tak van sport bedrijven."

Robben zat zondagmiddag op de tribune, een plek die hem de laatste tijd niet vreemd is. Hij is blij dat het einde van 2015 in zicht is. "Het was echt een rotjaar. Het begon in maart met een lullige blessure, die ik opliep na een overtreding. Daar bleef ik mee doorsukkelen, waardoor ik ook niet goed uit de zomer kwam. Dat gaf zowel fysiek als mentaal problemen, want de twee jaar daarvoor was ik fysiek top. Maar ik ben blij dat ik mijn portie weer heb gehad. Eind januari, als de Duitse competitie weer begint, ben ik er normaal gesproken weer bij."