Suarez balanceerde op het randje: Wilden hem bijna naar huis sturen

Suarez balanceerde op het randje: "Wilden hem bijna naar huis sturen"

28-12-2015 09:00

Luis Suarez heeft nu al een glansrijke carrière achter de rug, maar het is duidelijk dat het weinig gescheeld had. Zijn voormalige trainer Ruben Sosa van Nacional uit Uruguay stelt dat de club hem bijna wilde terugsturen naar huis.

Sosa speelde zelf in het verleden voor grote clubs als SS Lazio, Internazionale en Borussia Dortmund, maar was de coach van Suarez toen de aanvaller debuteerde bij Nacional. "De club wilde Suarez al terugsturen naar huis na zijn eerste wedstrijden, hij scoorde geen enkele keer in zijn eerste vijf duels", aldus de trainer tegenover Efe.

"In Uruguay heb je meer trainers dan spelers en zij zeiden allemaal dat Suarez het niet kon, dat hij nooit een topschutter zou worden. Hij miste namelijk vijf of zes kansen per wedstrijd. Hij bleef echter maar schieten en koppen op doel en wilde nooit stoppen met trainen", aldus Sosa. Suarez werkte keihard en dat betaalde zich uit met tien goals in het kampioensjaar 2005/'06 van Nacional.

FC Groningen besloot Suarez te kopen, waarna hij via Ajax en Liverpool bij Barcelona belandde. "Hij begon te scoren bij Nacional, ging naar Nederland en bleef maar scoren bij Groningen en Ajax, ging naar Engeland en scoorde nog meer voor Liverpool...", blikt Sosa terug. "Suarez is nu één van de beste spelers ter wereld."