In het kort: Arsenal-goalie in recordboeken, Van Persie treft doel

In het kort: Arsenal-goalie in recordboeken, Van Persie treft doel

28-12-2015 20:47
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Cech in recordboeken
De 2-0 zege op Bournemouth zorgde er niet alleen voor dat Arsenal maandag de koppositie in de Premier League veroverde. Doelman Petr Cech hield opnieuw zijn doel schoon bij de Londenaren en verdwijnt daardoor in de geschiedenisboeken. Het was namelijk alweer zijn 170ste clean sheet in de Premier League. Daarmee neemt Cech het record over van David James (169 clean sheets).

Van Persie scoort voor Fenerbahce
Fenerbahce heeft het laatste competitieduel van 2015 tot een goed einde gebracht. De Turkse topclub won, mede dankzij een doelpunt van Robin van Persie, met 2-1 van Sivasspor. De Nederlander opende na 24 minuten de score voor Fenerbahce. Vervolgens maakte Beykan Simsek gelijk namens de bezoekers, maar het laatste woord was aan Simon Kjaer. Fenerbahce blijft door de zege in het spoor van koploper Besiktas, dat een punt meer heeft.

Red Bull Salzburg heeft nieuwe trainer
Oscar Garcia (42) is de nieuwe trainer van Red Bull Salzburg. De voormalig oefenmeester van onder meer Maccabi Tel Aviv en Watford zat al een tijdje zonder club. In 2009 fungeerde Garcia nog als rechterhand van Johan Cruyff bij een oefenduel van de Catalaanse selectie. Als speler diende hij onder meer FC Barcelona. Garcia speelde tussen 1992 en 1999 voor Barça en maakte in die periode 21 goals. 

Hasselbaink wint wéér niet
Jerrel Hasselbaink is er ook in zijn vijfde duel als manager van Queens Park Rangers niet in geslaagd om een zege te boeken. In eigen huis speelde de formatie uit Londen maandag met 1-1 gelijk tegen Huddersfield Town. De tussenbalans van Hasselbaink: vier remises en één nederlaag. QPR staat na 24 duels in het Championship op de dertiende plaats. 

Real definitief uit beker
Real Madrid heeft het hoger beroep naar aanleiding voor de verbanning uit de Copa del Rey verloren. Doordat de club Denis Cheryshev opstelde, wat eigenlijk niet mocht, werd Real al uit het toernooi geschrapt. Door Tribunal de Arbitraje Deportivo, het Spaanse sporttribunaal, is nu een definitieve straf uitgesproken, aangezien Real in beroep was gegaan. De enige overgebleven mogelijkheid voor Real: een civielrechtelijke procedure starten.

Anita raakt geblesseerd
Vurnon Anita is geblesseerd geraakt tijdens het treffen tussen West Bromwich Albion en zijn club Newcastle United. De controleur speelde in de voorbije weken vaak en startte samen met Georginio Wijnaldum en Daryl Janmaat in de basis. Na ruim 25 minuten greep Anita naar zijn hamstring na een duel met Victor Anichebe. Het zag er niet best uit. Cheick Tioté verving Anita.

Schaaf weer aan de bak
Thomas Schaaf is de nieuwe manager van Hannover 96. Hij volgt Michael Frontzeck op. Frontzeck stapte onlangs op. Hannover staat er niet goed voor en Schaaf, die furore maakte als manager van Werder Bremen, moet de nummer voorlaatst behoeden voor degradatie. Opvallend is dat hij tegen Werder moet strijden, dat zestiende staat. Alleen Hoffenheim staat er slechter voor met de achttiende plek.

Recordinternational vermoord
Alfredo Pacheco, recordinternational met 86 interlands voor El Salvador, is volgens verschillende media vermoord. Hij werd doodgeschoten op de vroege zondagochtend, nabij een tankstation. Pacheco werd levenslang verbannen uit de voetballerij na omkoping. Hij was één van de vijftien internationals van El Salvador die een straf kreeg voor matchfixing bij vier internationale duels.

Herdenking Moulijn
Feyenoord gaat Coen Moulijn maandag (4 januari) herdenken. Dan is precies vijf jaar geleden dat het icoon op 73-leeftijd overleed. De Rotterdammers houden een officiële herdenking, waarbij onder meer weduwe Adrie Moulijn aanwezig zal zijn, meldt Feyenoord via de officiële kanalen. De supporters kunnen het standbeeld van Moulijn bezoeken.

Hiddink-statistieken
Guus Hiddink kan Louis van Gaal maandagavond het laatste zetje naar de uitgang bij Manchester United geven. De voormalige coach van PSV treedt met Chelsea op Old Trafford aan tegen United. In zijn tijd bij PSV won Hiddink tweemaal van Van Gaal, die destijds trainer was bij AZ. Ook in het bekertoernooi in het betreffende seizoen 2005/’06 won PSV: 2-0.