AZ kan clubtopscorer verkopen: Dat is een goed moment voor een transfer

AZ kan clubtopscorer verkopen: "Dat is een goed moment voor een transfer"

29-12-2015 17:42

AZ moet vrezen dat Markus Henriksen in de winterstop de deur uitloopt in Alkmaar. Napoli heeft belangstelling voor de Noor, die persoonlijk lijkt te zijn benaderd.

Henriksen is bekend met de interesse uit Italië, maar hoeft niet op een transfer te rekenen. AZ wil de 23-jarige middenvelder 'in principe' niet kwijt. "Bij mij heeft niemand zich afgelopen week gemeld", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts tegen Voetbal International. "In principe willen we Markus deze winter ook nog niet kwijt. De situatie kan veranderen, maar dat is wel onze insteek."

Huibert snapt wel dat Henriksen openstaat voor een vertrek uit Alkmaar. "Dat hij zijn pijlen richt op komende zomer, kan ik begrijpen. Markus is bezig aan zijn vierde seizoen bij AZ en zijn contract loopt door tot 2017. Normaal zou dat een goed moment zijn voor een mooie transfer."

Henriksen was dit seizoen als goed voor zeven doelpunten in de Eredivisie. In 2012 kwam hij over van AZ, dat destijds succesvol zaken deed met Rosenborg BK. De Noor is overigens niet de enige speler in de Eredivisie die de aandacht heeft getrokken in Napels: ook Davy Klaassen van Ajax staat op het lijstje.