Weer Nederlandse oefenmeester ontslagen in Engeland: Soms oogstrelend spel

Weer Nederlandse oefenmeester ontslagen in Engeland: "Soms oogstrelend spel"

Gepubliceerd: dinsdag 29 december 2015 om 18:00di 29-12-2015 om 18:00

Het huwelijk tussen Ricardo Moniz en Notts County is op de klippen gelopen. De Nederlandse oefenmeester is ontslagen door de club uit de League Two, het vierde niveau van Engeland. Ook zijn assistenten Dave Kevan en Dean Yates moeten het veld ruimen.

Moniz stapte aan het eind van het seizoen 2014/'15 in bij Notts County, maar kon de club niet behoeden voor degradatie vanuit de League One naar de League Two. De eerste seizoenshelft op het vierde Engelse niveau is allesbehalve goed verlopen, want Notts County bivakkeert nu op de vijftiende positie in de competitie.

"Toen we Moniz aanstelden, ben ik duidelijk geweest. We wilden iemand die attractief en aanvallend voetbal kon brengen naar Meadow Lane. In zekere zin is dat hem gelukt, met bij vlagen oogstrelend spel", aldus voorzitter Ray Trew op de clubsite. "Ik heb echter het gevoel dat er gebrek aan discipline en organisatie in verdedigende zin. Dat is belangrijk als je mooi en aanvallend wil spelen."

Eerder werd de Nederlandse manager Marinus Dijkhuizen door Championship-club Brentford al op straat gezet, terwijl ook Louis van Gaal bij Manchester United op de schopstoel zit. Moniz werd door Keje Molenaar overigens al gelinkt aan een baan bij Ajax.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws