Liverpool maakt reuzensprong en komt naast Van Gaal na moeizame winst

Liverpool maakt reuzensprong en komt naast Van Gaal na moeizame winst

30-12-2015 22:42
7

Liverpool heeft op bezoek bij Sunderland uitstekende zaken gedaan. De ploeg van manager Jürgen Klopp won met 0-1 in het Stadium of Light en stijgt daardoor liefst drie plaatsen op de ranglijst.

Liverpool zag de concurrentie de afgelopen dagen punten morsen en wist dat het bij een zege op The Black Cats een flinke stap omhoog kon zetten. De ploeg van Klopp had echter veel moeite met Sunderland, dat met de huidige negentiende plaats in degradatienood verkeert. De enige treffer van de avond viel na één minuut in de tweede helft.

De Belg Christian Benteke dook op voor Sunderland-doelman Vito Mannone en schoof beheerst binnen: 0-1. De spits had later ook de tweede Liverpool-goal moeten maken, maar vrij voor Mannone schoot hij knullig op de doelman. Voor Sunderland kreeg Fabio Borini de beste mogelijkheid, maar de Italiaan spaarde zijn voormalige werkgever.

Door de zege klimt Liverpool naar de zevende plaats in de Premier League. De ploeg heeft evenveel punten als United (dertig), maar legt het vooralsnog af op doelsaldo.