FC Barcelona maakt komst van Braziliaanse winteraanwinst wereldkundig

FC Barcelona maakt komst van Braziliaanse winteraanwinst wereldkundig

30-12-2015 23:10
1

Barcelona heeft een eerste versterking voor het nieuwe jaar beet. Robert Gonçalves maakt de overstap van het Braziliaanse Fluminense naar Barcelona, waar hij tot het einde van het seizoen tekende. 

Gonçalves is een jonge aanvaller die op elke positie voorin uit de voeten kan. Barcelona huurt de twintigjarige aanvaller tot het einde van het seizoen van Fluminense. Of er ook een optie tot koop bedongen is door de Spaanse grootmacht, is nog niet bekend. Barça heeft via de officiële kanalen aangekondigd dat Gonçalves de medische keuring doorstaan heeft en vanaf donderdag zal meetrainen.

Het Braziliaanse talent zal wellicht eerst meetrainen en spelen met het tweede elftal van de Champions League-winnaar. Gonçalves heeft de verschillende nationale jeugdelftallen van Brazilië doorlopen. Barça heeft een traditie hoog te houden op het gebied van Braziliaanse aanvallers. In het verleden schitterden onder meer Ronaldo, Romario, Rivaldo en Ronaldinho in Camp Nou. Tegenwoordig is Neymar één van de grote vedettes van de ploeg van Luis Enrique.