Mislukte Feyenoord-huurling staat in dreamteam met Eriksen en Ibrahimovic

Mislukte Feyenoord-huurling staat in dreamteam met Eriksen en Ibrahimovic

Gepubliceerd: donderdag 31 december 2015 om 20:14do 31-12-2015 om 20:14

Op de drempel van 2016 pakken diverse media vanzelfsprekend uit met de nodige eindejaarslijstjes. De Noorse krant Verdens Gang stelde deze week het beste Scandinavische elftal van het kalenderjaar 2015 samen. In dat team vinden we een aantal oude bekenden uit de Eredivisie terug. 

De logische spits van het elftal is Zlatan Ibrahimovic. De superster van Paris Saint-Germain en de Zweedse nationale ploeg werd in 2015 kampioen én topscorer van Frankrijk en plaatste zich met zijn vaderland bovendien voor het EK 2016. 

De kwalificatie van Zweden ging ten koste van Denemarken. Christian Eriksen, de absolute ster van de Denen, heeft desondanks eveneens een plekje verdiend in het Scandinavische dreamteam. De voormalig Ajacied - nog altijd pas 23 jaar oud - is één van de dragende krachten van Premier League-grootmacht Tottenham Hotspur. 

Een opvallende naam is die van vleugelverdediger Omar Elabdellaoui (24). De Noor is tegenwoordig een belangrijke speler van het Griekse Olympiakos. In de zomer van 2012 werd Elabdellaoui door zijn toenmalige werkgever Manchester City gestald bij Feyenoord. Die overstap liep uit op een grote teleurstelling. De rechtspoot keerde al in de winterstop met hangende pootjes terug naar Manchester, omdat hij in De Kuip niet aan de bak kwam. 

https://gyazo.com/894eb3b6cbae43069c83bb5ba66ab3b6

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws