Ronaldo denkt aan einde carrière: Ik wil leven als een koning

Ronaldo denkt aan einde carrière: "Ik wil leven als een koning"

03-01-2016 15:48
9

Cristiano Ronaldo wordt begin februari 31 jaar en dus is het tijd om langzaam aan het leven ná voetbal te denken. De aanvaller van Real Madrid heeft een helder beeld voor ogen.

Ronaldo blijkt al volop bezig met het uitstippelen van zijn toekomst. In een interview met het Spaanse magazine Papel zegt hij dat géén ambitie heeft om in de voetbalwereld actief te blijven. "Er zijn nog dingen in het leven buiten voetbal, maar in het begin zal het toch moeilijk zijn om het los te laten", zegt de supervedette.

"Als je mij nu vraagt of ik ooit trainer zal worden, dan zeg ik 'nee'. Ik wil later leven als een koning. Gewoon doen wat ik wil doen. Oké, ik heb veel geld en een mooie baan, maar er zijn dingen die ik ook niet kan doen wegens tijdgebrek", aldus de Portugees, die er een opvallend voorbeeld bijhaalt. "Ik wil zaterdag naar een bokswedstrijd in Las Vegas, maar ik kan niet. Als ik gestopt ben ga ik doen wat ik wil."

Ronaldo debuteerde als prof bij Sporting Portugal en maakte vervolgens de overstap naar Manchester United. In zijn jeugd had hij het naar eigen zeggen niet gemakkelijk. "Het was niet gemakkelijk om als elfjarige het huis te verlaten en een hele nieuwe wereld te ontdekken. Ik heb moeilijke tijden beleefd en moest voor mezelf zorgen. Maar dat heeft me wel gevormd tot de man die ik nu ben."