Porto, Spaanse en Duitse clubs zitten bij NEC voor smaakmakers

Porto, Spaanse en Duitse clubs zitten bij NEC voor smaakmakers

04-01-2016 08:49
1

NEC Nijmegen verwacht niet alleen een drukke winterse, maar ook een drukke zomerse transferperiode. De Nijmegenaren zijn dé verrassing van de Eredivisie en moeten mogelijk tol betalen voor het succes dat trainer Ernest Faber met zijn ploeg boekt.

Een vertrek van Christian Santos lijkt aanstaande, meldt de Gelderlander. De krant stelt ook dat Anthony Limbombe graag weg wil. Navarone Foor en Rens van Eijden hebben aflopende contracten en kunnen in de zomer transfervrij weg, ook al deed NEC hen al een nieuwe aanbieding. Ook Marcel Appiah heeft een aflopend contract. "Er wacht ons een drukke winterperiode", zegt algemeen directeur Bart van Ingen.

Ook in de zomer staat er het nodige te gebeuren. Janio Bikel wordt nauwlettend gevolgd door clubs uit Spanje en de Portugese grootmacht FC Porto. Verder heeft Wojciech Golla zich in de kijker gespeeld bij Bundesliga-clubs en vertrekken Todd Kane (Chelsea) en Marcel Ritzmaier (PSV) waarschijnlijk. Zij spelen nu op huurbasis bij NEC.

Feyenoord-huurling Lucas Woudenberg kan overstappen naar de Nijmegenaren, die hem graag willen hebben. 'Als de linksback zich zo blijft ontwikkelen liggen straks ongetwijfeld lucratievere deals klaar', stelt de krant. NEC weet echter waar het staat. "We zijn daarbij ook afhankelijk van de plannen van Feyenoord", benadrukt Van Ingen.