Ziyech kan geïnteresseerde club 'honderd procent zeker' wegstrepen

Ziyech kan geïnteresseerde club 'honderd procent zeker' wegstrepen

04-01-2016 20:55
13

Hakim Ziyech lijkt een overstap naar Schalke 04 uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Bundesliga-club heeft een tandje bijgezet voor de komst van Alessandro Schöpf.

De aanvallende middenvelder van 1. FC Nürnberg staat al langer in de belangstelling van Schalke, dat een eerste bod van vijf miljoen euro van tafel zag worden geveegd. Het tweede bod uit Gelsenkirchen heeft de club van Schöpf echter aan het denken gezet. Op een persconferentie laat Nürnberg-trainer René Weiler weten rekening te houden met een transfer.

"Ik ga ervan uit dat Schöpf ons in de winter gaat verlaten", zegt hij in de Duitse pers. De boulevardkrant Bild meldt dat de Oostenrijkse spelmaker 'honderd procent zeker' op weg is naar Schalke. Het is niet bekend door welk bedrag Nürnberg overstag is gegaan.

Dat betekent dat een mooie optie afvalt voor Ziyech. De 22-jarige spelmaker, die zichzelf onmogelijk heeft gemaakt bij FC Twente en niet langer aanvoerder is in Enschede, werd afgelopen weekend in verband gebracht met Schalke. De club had echter al langer een duidelijke voorkeur voor Schöpf. Ook met Younes Belhanda van Dinamo Kiev wordt volgens het Duitse Sky gepraat.