Veldmate vond 'Suarez-deal' niet de mooiste: 'Bijzonder, maar ik kies voor hem'

Veldmate vond 'Suarez-deal' niet de mooiste: 'Bijzonder, maar ik kies voor hem'

05-01-2016 07:00
3

Henk Veldmate gaat per 1 februari voor liefst zes jaar aan de slag als hoofdscout bij Ajax. Hij komt over van FC Groningen en staat vooral bekend om zijn Luis Suarez-transfer naar de noorderlingen. Suarez belandde later via Ajax en Liverpool bij FC Barcelona.

Welke transfer was zijn mooiste? "Luis Suárez was bijzonder, maar ik kies voor Erik Nevland. Hij voetbalde bij Viking FK, maar was financieel onhaalbaar. We hielden tweeënhalf jaar contact, voordat hij transfervrij naar Groningen kwam. Hij werd hier een publiekslieveling en we verkochten hem jaren later met veel winst aan Fulham. Zowel op menselijk als op sportief vlak was dat een transfer waar alles inzat", aldus Veldmate tegenover het Algemeen Dagblad.

Veldmate staat te popelen om bij zijn nieuwe werkgever aan de slag te gaan. "Ajax is iets ultiems. Op het moment dat zij kwamen, begonnen alle radertjes van binnen sneller te draaien. Het is écht een level hoger en ik krijg er enorm veel energie van om deze kans met beide handen aan te grijpen", aldus de hoofdpersoon in De Telegraaf. Verrassend? "Dat vind ik niet. Sommigen dachten dat ik onlosmakelijk verbonden was aan Groningen. Maar ook ik heb de afgelopen jaren contact met andere clubs gehad. Niet met Ajax overigens, tot een paar weken geleden", vervolgt Veldmate in het AD.

"Toen werd mij snel duidelijk dat ik deze kans met beide handen moest grijpen. Ajax heeft in Europa een grote naam. Gezien de fase van mijn loopbaan is dit een unieke mogelijkheid om nog eens voor een topclub te werken", besluit de talentenspotter.