Dit was de ochtend: Bosz shopt bij Heracles, opvallende actie Kali

Dit was de ochtend: Bosz shopt bij Heracles, opvallende actie Kali

05-01-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur.nl elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Bosz neemt bekende mee naar nieuwe club
Peter Bosz neemt Hendrie Krüzen, assistent-trainer bij Heracles Almelo, mee naar Tel Aviv om hem te assisteren bij zijn nieuwe club Maccabi Tel Aviv. De twee werkten in het verleden ook al samen bij Vitesse en Heracles. Krüzen zegt Heracles met pijn in zijn hart te verlaten.

Kali loopt in zelfde hotel rond als De Graafschap
Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap, wist niet wat hij zag toen hij bij het hotel in Antalya aankwam. Maandenlang was hij bezig Anouar Kali naar Doetinchem te halen, maar nu zag hij tot zijn grote verbazing dat de middenvelder op stage is bij Boluspor. Dat toevallig in hetzelfde hotel verblijft.

Mourinho liet Real schieten om Van Gaal op te volgen
Maandagavond maakte Real Madrid bekend Rafael Benitez te ontslaan en Zinedine Zidane als opvolger aan te stellen. Naar verluidt zou José Mourinho echter ook in de race zijn geweest voor een tweede periode bij de Madrilenen. Mourinho wil zelf echter in de zomer Van Gaal opvolgen bij Manchester United.

Haké aan het woord in soap-Ziyech
Hakim Ziyech lijkt af te stevenen op een vertrek bij FC Twente. Maandag werd de middenvelder zijn aanvoerdersband afgepakt, nadat hij in een interview hevige kritiek uitte op de club uit Enschede. Interim-trainer René Hake gaat vandaag in op het besluit van de club om de band af te pakken.

Heracles bereikt akkoord met Italianen
Heracles lijkt naast de assistent-trainer ook uitblinker Oussama Tannae kwijt te raken in de winterstop. De club heeft een akkoord met het Italiaanse Atalanta Bergamo bereikt over de aanvaller. Als Tannane er zelf ook met de Serie A-club uitkomt is de deal rond.

VP Opinie: het transferbeleid van Ajax onder de loep
Ajax heeft afgelopen zomer zes spelers naar Amsterdam gehaald, maar hoe hebben deze nieuwkomers gepresteerd? VoetbalPrimeur neemt de transfers onder de loep en deelt rapportcijfers uit.