Heerenveen-verdediger vertrekt via de achterdeur: Hij maakte andere keuzes

Heerenveen-verdediger vertrekt via de achterdeur: "Hij maakte andere keuzes"

Gepubliceerd: dinsdag 5 januari 2016 om 17:25di 05-01-2016 om 17:25

Jordy Buijs verruilde sc Heerenveen afgelopen week voor Roda JC. De verdediger gaat tot het einde van het lopende seizoen aan de slag in Kerkrade. Buijs (27), die zijn contract in het Abe Lenstra Stadion liet ontbinden, is blij met zijn nieuwe avontuur. 

Hij merkte namelijk dat Foppe de Haan het niet in hem zag zitten. "Je merkt wel of een trainer vertrouwen in je heeft of niet. Dat was in dit geval niet het geval", vertelt hij in gesprek met 1Limburg. "Hij maakte andere keuzes en dat is ook zijn goed recht. Toen was het wel taak aan mijn om verder te gaan kijken."

"Ik heb wat gesprekken gehad met de technische leiding en die hebben ook aangegeven dat het voor mij misschien verstandig was om – dus in mijn belang – verder te kijken en ergens weer te gaan voetballen", vervolgt hij. 

Roda-trainer Darije Kalezic kent Buijs nog uit zijn tijd bij De Graafschap. "Ik moet je zeggen dat hij er toen al erg kort bovenop zat. Ik zie Roda niet als een stap achteruit. Puur om het feit dat ik meer minuten kan maken dan bij Heerenveen. Dus dan ga je er al op vooruit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws