De grote revival van Guus Hiddink, hij is de geknipte man voor deze taak

"De grote revival van Guus Hiddink, hij is de geknipte man voor deze taak"

05-01-2016 18:12
2

2016 wordt het jaar van de revival van Guus Hiddink, verwacht Aad de Mos. De 68-jarige Achterhoeker nam drie weken geleden het Chelsea-stokje over van José Mourinho.

Hiddink kende een moeizame start van zijn tweede periode in Londen, maar kon afgelopen weekend eindelijk juichen. Crystal Palace werd op een 0-3 nederlaag getrakteerd "De grote revival van Guus Hiddink", jubelt De Mos bij Peptalk op Ziggo Sport. "Hij is wel de geknipte man voor deze taak. Hij is de man van de spelers die tactisch rijp zijn, daar kan hij goed mee omgaan."

Op Stamford Bridge krijgt Hiddink de kans om zich te herstellen van een dramatisch dienstverband als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij slaagde er niet in om Oranje op het juiste spoor te krijgen en moest tegen het einde van de EK-kwalificatiereeks plaatsmaken voor Danny Blind. De nieuwe keuzeheer liep uiteindelijk het eindtoernooi in Frankrijk mis.

In tegenstelling tot Oranje is België er wel bij op het EK. De Mos: "Op de eerste plaats kijk ik uit naar de Belgen, die gaan wél naar het EK. Ze hebben een fantastische lichting spelers met Kevin de Bruyne, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thibaut Courtois, de beste keeper van de wereld. Ik denk dat we daar toch wel van gaan genieten."