Van Ajax naar FC Groningen: Was voor mij twee stappen vooruit

Van Ajax naar FC Groningen: "Was voor mij twee stappen vooruit"

07-01-2016 09:36

Johan Kappelhof kwam vijf jaar geleden samen met Lorenzo Burnet naar FC Gronigen. Het duo stapte over van Ajax naar de noorderlingen en Kappelhof vertelt dat hij daar geen spijt van heeft.

"Bij Ajax trainde ik met het eerste, maar speelde ik in het tweede. Mijn overgang naar FC Groningen was voor mij twee stappen vooruit. Hier kon ik veel wedstrijden spelen en mij verder doorontwikkelen", aldus de speler in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Na jaren als verdediger gebruikte coach Erwin van de Looi hem in de eerste seizoenshelft regelmatig als controleur. "Tegen SC Cambuur stond ik er voor het eerst. Een dag voor de wedstrijd kreeg ik het te horen en het ging onmiddellijk goed."

"Het blijkt dat ik bepaalde kwaliteiten heb om goed op die positie te kunnen spelen. Ik ga agressief voor de bal en pak ook veel ballen af. Ik speel een beetje zoals Maikel Kieftenbeld vorig seizoen. Het gaat best al wel natuurlijk, al moet ik me nog verder op die positie ontwikkelen", vervolgt de hoofdpersoon, die een ambitieuze doelstelling heeft met zijn club. "Wij hebben een goede groep. Er is veel concurrentie en als wij ons niveau halen, moet de vierde plaats mogelijk zijn."