Willem II strikt talentvolle aanvaller met Champions League-ervaring

Willem II strikt talentvolle aanvaller met Champions League-ervaring

07-01-2016 19:34
1

Willem II heeft de oplossing voor de personele problemen in de voorhoede gevonden in België. Andy Kawaya komt over van Anderlecht en maakt het seizoen af in Tilburg.

Dat meldt de Belgische topclub donderdagavond. Kawaya staat in Brussel te boek als een groot talent, maar komt nauwelijks aan bod onder trainer Besnik Hasi. Hij mag daardoor zijn geluk beproeven in de Eredivisie. Willem II huurt de vleugelaanvaller tot het einde van het seizoen van Anderlecht.

"We zijn heel erg overtuigd van de kwaliteiten van Andy, maar daarom is het belangrijk dat hij veel speelminuten krijgt", reageert Herman Van Holsbeeck op de clubsite. "Door die overtuiging is er ook geen optie tot aankoop afgesproken met Willem II."

Kawaya, die vorig jaar nog vlamde in de Champions League tegen Arsenal, is donderdag naar het Turkse Belek afgereisd, waar Willem II zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. De Tilburgers waren al langer op zoek naar een extra aanvaller door de langdurige blessures van Terrel Ondaan en Bruno Andrade.