'Groningen en Heerenveen strijden om jonge Champions League-deelnemer'

'Groningen en Heerenveen strijden om jonge Champions League-deelnemer'

07-01-2016 22:31
1

FC Groningen en sc Heerenveen zijn naar verluidt verwikkeld in een felle strijd om Georgy Zhukov. De middenvelder staat onder contract bij Standard Luik, dat hem dit seizoen uitleent aan FK Astana.

Met de Kazachstaanse club nam Zhukov in de eerste helft van het seizoen deel aan de Champions League, in een poule met Atlético Madrid, Benfica en Galatasaray. Hij hoopt zo snel mogelijk terug te keren naar een Europese club, maar een terugkeer naar broodheer Standard Luik lijkt einde verhaal. Groningen en Heerenveen maken de grootste kans om de handtekening van de 21-jarige middenvelder, meldt Vesti donderdag.

Het is bekend dat Heerenveen op zoek is naar een nieuwe middenvelder, terwijl de naam van Groningen nog niet in dat verband viel. Zhukov wordt volgens het Kazachstaanse medium echter als een 'welkome versterking' gezien door beide clubs uit het Noorden.

Zhukov is een van origine Russische voetballer, maar groeide op in België. Hij doorliep de jeugdopleiding van Beerschot en maakte in 2011 zijn profdebuut. In de zomer van 2013 stapte de middenvelder voor een vierjarig contract over naar Standard Luik, dat hem vervolgens zonder speelminuten doorstuurde naar Astana. Daar speelt Zhukov nu al bijna twee jaar.