Bijrol in de Premier League na vertrek uit Heerenveen: Frustrerend seizoen

Bijrol in de Premier League na vertrek uit Heerenveen: "Frustrerend seizoen"

08-01-2016 12:34
3

Kristoffer Nordfeldt maakte afgelopen zomer de overstap van sc Heerenveen naar Swansea City. De Zweedse goalie beleeft vooralsnog weinig plezier aan zijn transfer naar de Premier League. Nordfeldt zit al het gehele seizoen op de bank. Lukasz Fabianski is namelijk de onbetwiste nummer één van de club uit Wales. 

Komend weekend lonkt er niettemin speeltijd voor de sluitpost. Manager Alan Curtis lijkt Nordtfeldt (26) een basisplaats te gunnen in het FA Cup-duel met Oxford. Die kans wil de Scandinavische keeper met beide handen aangrijpen. "Ik hoop inderdaad dat ik de kans krijg om te spelen", vertelt hij aan de South Wales Evening Post. "Maar ik ga niet raar doen of forceren als ik in het doel sta, want dán gaat het juist mis."

"Ik blijf gewoon rustig en zal mijn werk zo goed mogelijk uitvoeren. Het is zowel voor mijzelf als voor Swansea een frustrerend seizoen. Ik weet dat Lukasz het afgelopen jaar fantastisch heeft gedaan. Op dit moment kan ik alleen maar mijn best doen", besluit Nordfeldt, die in juni een driejarig contract ondertekende bij The Swans. De huidige nummer zeventien van de Premier League betaalde ongeveer één miljoen euro voor de sluitpost.