Update: NAC neemt afscheid van middenvelder: Die keuze respecteren wij

Update: NAC neemt afscheid van middenvelder: "Die keuze respecteren wij"

08-01-2016 21:57
4

Joeri de Kamps is per direct vertrokken bij NAC Breda. De 23-jarige middenvelder maakt transfervrij de overstap naar het Slowaakse Sloven Bratislava. De Kamps tekent voor drieënhalf jaar bij zijn nieuwe club. 

Nakhli Mondial, het bedrijf dat de belangen behartigt van de controleur, maakt dat vrijdag bekend. "De onderhandelingen hebben lang geduurd, maar we hebben er een topdeal van gemaakt. Ik heb er ook alle vertrouwen in, dat Joeri hier gaat slagen", aldus zaakwaarnemer Mustapha Nakli. 

De Kamps speelde sinds medio 2014 voor NAC. Eerder kwam hij uit voor Ajax en sc Heerenveen. De Kamps bouwde op de Nederlandse velden de reputatie op van een bikkelharde speler. Niet zelden ging hij over de schreef met pittige overtredingen. In het seizoen 2014/2015 evenaarde De Kamps een Eredivisie-record door liefst twaalf gele kaarten te pakken. 

NAC verdient niets aan de transfer van De Kamps naar Slowakije. De rechtspoot had een clausule in zijn contract die voorschreef dat hij transfervrij mocht vertrekken zolang de Brabanders actief waren in de Jupiler League. 

Update 21:57 uur
Ook NAC zelf bevestigt inmiddels via de officiële kanalen dat De Kamps naar Bratislava verkast. "Joeri heeft overduidelijk kwaliteiten en ik ben er van overtuigd dat hij in de tweede seizoenshelft nog van waarde zou zijn voor NAC. Uiteindelijk heeft Joeri deze keuze gemaakt en die keuze respecteren wij. Wij wensen hem veel succes in Slowakije", aldus technisch directeur Hans Smulders.