De Boer heeft boodschap voor Van de Beek: Tot nader order

De Boer heeft boodschap voor Van de Beek: "Tot nader order"

Gepubliceerd: zaterdag 9 januari 2016 om 21:36za 09-01-2016 om 21:36

Donny van de Beek heeft een voorlopige plaats in de hoofdmacht van Ajax afgedwongen. De jongeling wordt door trainer Frank de Boer beloond voor de goede indruk die hij achterliet in het Turkse Belek.

Van de Beek viel zaterdag in tijdens het met 3-1 gewonnen oefenduel met Hamburger SV en was betrokken bij de tweede goal van Viktor Fischer. "Donny speelde heel goed", aldus De Boer tegenover Voetbal International. Van de Beek blijft voorlopig bij de hoofdmacht. "Hij maakt officieel deel uit van Jong Ajax, maar nu Thulani Serero last houdt van pijntjes blijft Donny tot nader order bij ons."

Van de Beek blikt zelf ook terug op een goede week. "Ik ben geen speler die het moet hebben individuele acties, ik moet het spel verleggen. Ik moet meedraaien op het middenveld en zorgen dat de buitenspelers aan het werk kunnen in een-op-eensituaties. Dat ging lekker vandaag. Mijn doelstelling om dit jaar in eerste elftal te brengen wat ik vorig jaar in de A1 heb laten zien. Daarnaast is mijn doelstelling voor de tweede seizoenshelft om zoveel wedstrijden te spelen. Het liefst in het eerste elftal, maar voor mijn ontwikkeling is het nu beter om negentig minuten in Jong Ajax te spelen dan tien in het eerste."

Lees meer over:EredivisieAjax

Plaats een reactie

2cents +63567
zaterdag 9 januari 2016 om 21:47
Maakte weer een prima indruk. Heeft een natuurlijk oog voor de vrije ruimte zodat hij heel vaak aanspeelbaar is. Daarnaast is hij veel zekerder in z'n passing dan Sinkgraven en vandaag ook dan de matige Bazoer.

Knap hoe hij het oppakt.
Vind ik leuk
stollie38 +17171
zaterdag 9 januari 2016 om 22:02
Niels en 2Cents,het wordt een mooi slot van het seizoen met deze talenten, kan niet wachten tot het Mei is.
Vind ik leuk
DOEMAAR133 +6655
zaterdag 9 januari 2016 om 23:17
Zelf denk ik dat hij beter is dan Davy K. denk dat Ajax snel over een zeer goed middenveld gaat beschikken, de Verdediging is al redelijk tot goed, nu alleen nog een Zeer goede aanval en Europa we komen er aan :-)
Vind ik leuk
LarsNL16 +3619
zondag 10 januari 2016 om 00:08
Top talent! Het middenveld ziet er de komende jaren goed uit met talenten als Van de Beek en Nouri.
Vind ik leuk
zondag 10 januari 2016 om 08:24
Goed om te zien dat De Boer talenten wel een kans durft te geven!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws