De Boer heeft boodschap voor Van de Beek: Tot nader order

De Boer heeft boodschap voor Van de Beek: "Tot nader order"

09-01-2016 21:36
5

Donny van de Beek heeft een voorlopige plaats in de hoofdmacht van Ajax afgedwongen. De jongeling wordt door trainer Frank de Boer beloond voor de goede indruk die hij achterliet in het Turkse Belek.

Van de Beek viel zaterdag in tijdens het met 3-1 gewonnen oefenduel met Hamburger SV en was betrokken bij de tweede goal van Viktor Fischer. "Donny speelde heel goed", aldus De Boer tegenover Voetbal International. Van de Beek blijft voorlopig bij de hoofdmacht. "Hij maakt officieel deel uit van Jong Ajax, maar nu Thulani Serero last houdt van pijntjes blijft Donny tot nader order bij ons."

Van de Beek blikt zelf ook terug op een goede week. "Ik ben geen speler die het moet hebben individuele acties, ik moet het spel verleggen. Ik moet meedraaien op het middenveld en zorgen dat de buitenspelers aan het werk kunnen in een-op-eensituaties. Dat ging lekker vandaag. Mijn doelstelling om dit jaar in eerste elftal te brengen wat ik vorig jaar in de A1 heb laten zien. Daarnaast is mijn doelstelling voor de tweede seizoenshelft om zoveel wedstrijden te spelen. Het liefst in het eerste elftal, maar voor mijn ontwikkeling is het nu beter om negentig minuten in Jong Ajax te spelen dan tien in het eerste."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie