Voormalig Ajax-verdediger vertrok te snel: Niet abnormaal, dat was een topteam

Voormalig Ajax-verdediger vertrok te snel: "Niet abnormaal, dat was een topteam"

10-01-2016 14:48
2

Jelle Ven Damme (32) arriveerde in 2001 bij Ajax. Van een doorbraak in Amsterdam kwam het niet en dus verkaste de Belgische verdediger drie jaar later naar Southampton. In gesprek met Het Laatste Nieuws blikt de routinier terug. 

Van Damme denkt anno 2016 dat hij ruim tien jaar geleden wellicht iets meer geduld had moeten tonen. "Probleem was dat er toen bij de Rode Duivels vragen werden gesteld over mijn basisplaats, omdat ik bij Ajax niet elke wedstrijd speelde. Dat was niet abnormaal, het was een topteam en ik was jong. Maar daar was heisa rond", aldus de linkspoot, die tegenwoordig voor Standard Luik speelt. 

In 2004 vertrok hij dus naar Engeland. "Ajax wilde mij graag houden, maar Maxwell was de eerste keuze. Ik sprak af met Louis van Gaal en Ronald Koeman dat ik zou blijven als Maxwell vertrok. Maar hij bleef. En ik ging naar Southampton. Nog in de voorbereiding blesseert Maxwell zich en is negen maanden out. Ik heb geen spijt, de dingen lopen hoe ze lopen, maar mocht die nationale ploeg er niet zijn geweest, was ik er langer gebleven."