Van Bronckhorst baalt: We kunnen nu dus niet meer op dat niveau instromen

Van Bronckhorst baalt: "We kunnen nu dus niet meer op dat niveau instromen"

11-01-2016 09:17
12

Giovanni van Bronckhorst kon tijdens het trainingskamp van afgelopen week genieten van Justin Bijlow, Rick van der Meer en Gustavo Hamer. Ondanks dat het drietal zich goed ontwikkelt, vraagt Van Bronckhorst zich af waar deze spelers de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Hij pleit voor de toetreding van Jong Feyenoord in de Jupiler League.

Op dit moment vindt de oefenmeester Jong Feyenoord niet de beste optie, omdat de beloftenploeg niet meedoet aan de nieuwe voetbalpiramide. Van Bronckhorst realiseert zich dat dat gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van aankomende talenten. "Feyenoord heeft de zogeheten pilot om tweede elftallen in te laten stromen in de Jupiler League drie jaar geleden gemist", zegt Van Bronckhorst tegen het Algemeen Dagblad. "Dat had toen puur met het financiële plaatje van de club te maken. We kunnen nu dus niet meer op dat niveau instromen."

"De kampioen van de beloftencompetitie kan straks wel naar de Jupiler League, maar wij spelen niet meer in die officiële competitie. Ideaal zou zijn Feyenoord in de Eredivisie en Jong Feyenoord in de Jupiler League", stelt Gio. "Nu de samenwerking met Excelsior ook volledig is gestopt, moeten we kijken naar de ontwikkeling van spelers. Mooi voorbeeld is Lucas Woudenberg. Zijn stap naar NEC is goed uitgepakt. Woudenberg zet sneller stappen dan dat hij had gemaakt als hij bij ons was gebleven."

Over het drietal dat met Feyenoord mee naar Portugal ging, is Van Bronckhorst te spreken. "Ik ben erg tevreden over de wijze waarop de jeugdspelers Bijlow, Hamer en Van der Meer zich hebben gemanifesteerd in Portugal. Die jongens hebben weer een volgende fase bereikt in hun ontwikkeling", aldus de trainer.