In het kort: Betis verliest zonder Nederlanders, zoon oud-Ajacied op zijspoor

In het kort: Betis verliest zonder Nederlanders, zoon oud-Ajacied op zijspoor

12-01-2016 22:58
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Sevilla veel te sterk voor Betis
Ook zonder de ontslagen coach Pepe Mel heeft Real Betis geen vuist kunnen maken. In de derby tegen aartsrivaal Sevilla verloor de ploeg in bekerverband met 4-0. Betis, dat aantrad zonder de niet-geselecteerde Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel, had het eerste duel al met 2-0 verloren. José Antonio Reyes, Adil Rami, Kevin Gameiro en Gaël Kakuta (oud-Vitesse) scoorden voor Sevilla.

Andere uitslag:
Deportivo La Coruna-Mirandés 0-3 (1-1)

Zoon oud-Ajacied transfervrij
De carrière van Danilo Sousa Campos zit in het slop. De voormalig jeugdspeler van Ajax en zoon van ex-Ajacied Wamberto is op een zijspoor beland bij Dnipro Dnipropetrovsk uit Oekraïne, dat hem bovendien al lange tijd niet betaalt.

Spelers die drie maanden niet worden betaald zijn in principe transfervrij. Danilo mag daardoor uitkijken naar een nieuwe club en lijkt zo snel mogelijk te willen verkassen. Volgens zijn zaakwaarnemer is er al aardig wat belangstelling. De Belgische krant Het Nieuwsblad spreekt over interesse uit Spanje, Turkije, Italië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Makkelie fluit Feyenoord-PSV
De Eredivisie-topper tussen Feyenoord en PSV staat zondag onder leiding van Danny Makkelie. De 32-jarige scheidsrechter wordt in De Kuip geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Ed Janssen is de vierde official. Makkelie was in 2013 ook de leidsman toen Feyenoord de Eindhovenaren ontving. De Rotterdammers waren toen met 3-1 te sterk. Het verschil tussen PSV en Feyenoord bedraagt momenteel twee punten op de ranglijst in het voordeel van de regerend landskampioen. Feyenoord en PSV trappen zondag om 14.30 uur af in Rotterdam.

Van Dijk vertrekt
Het tweede huwelijk tussen Jan van Dijk en Helmond Sport loopt binnenkort op de klippen. De Jupiler League-club maakt dinsdag bekend dat het aflopende contract van de trainer niet wordt verlengd en er dus na dit seizoen een einde komt aan de samenwerking. Van Dijk, die eerder werkzaam was bij FC Groningen, Roda JC en VVV-Venlo, stond van 2002 tot 2004 ook al aan het roer bij Helmond Sport, dat negende staat in de Jupiler League.

Alli verlengt
Tottenham Hotspur is erin geslaagd Dele Alli uit de klauwen van verschillende Europese grootmachten te houden. Het doorgebroken talent, dat in de zomer overkwam van het nietige MK Dons, maakt veel indruk en is dinsdag beloond met een nieuw contract tot de zomer van 2021. "Ik ben dolblij", jubelt Alli op de website van de Londense club. "Tottenham is me heel veel waard, ondanks dat ik er nog maar kort speel. Ik voel me gelukkig en ben blij dat ik hier mag spelen."

Roda raakt topscorer kwijt
Roda JC moet het voorlopig stellen zonder Tomi Juric. De Australische aanvaller is op het trainingskamp van de Limburgse club in Portugal geblesseerd geraakt aan zijn rechterknie. Bij terugkomst is er een MRI-scan van het gewricht gemaakt en dat leverde slecht nieuws op. Juric kampt met een ingescheurde laterale band, waardoor hij vier tot zes weken buitenspel staat. De zomeraankoop is huidige topscorer van Roda met vier doelpunten.

Einde lijdensweg Strootman in zicht
Voor Kevin Strootman zit de revalidatie van een slepende knieblessure er bijna op. De 25-jarige middenvelder sluit volgende week aan bij de groepstraining van AS Roma, meldt Corriere dello Sport. De Romeinse club traint normaal gesproken op kunstgras, maar zal speciaal voor Strootman uitwijken naar een ander veld, zodat de belasting minder groot is. De voormalig PSV'er werkt momenteel nog individueel aan zijn terugkeer.