'Newcastle telt opnieuw miljoenen neer en praat over Engels international'

'Newcastle telt opnieuw miljoenen neer en praat over Engels international'

16-01-2016 15:34
2

De kans is groot dat Andros Townsend een transfer maakt in de winterse transferperiode. Newcastle United heeft contact gelegd met Tottenham Hotspur, de huidige club van de aanvaller (24).

Townsend heeft op White Hart Lane geen uitzicht op speelminuten en hoewel hij niet per se weg hoeft, ligt een vertrek voor de hand. Newcastle wil profiteren van de situatie. De ploeg van manager Steve McClaren ziet in Townsend een uitstekende versterking en hoopt een deal te sluiten met Tottenham.

De gesprekken tussen de twee clubs lopen inmiddels, meldt de BBC. Newcastle dacht aanvankelijk aan een huurperiode, maar Tottenham is óók bereid om te verkopen. Dat zien The Magpies wel zitten. Eerder werd gerept over een vraagprijs van zeventien miljoen euro voor Townsend.

De buitenspeler, tienvoudig international van Engeland, komt dit seizoen nauwelijks in het stuk voor bij Tottenham en mocht pas acht keer in actie komen. Om zijn hoop op EK-deelname met Engeland levend te houden kan een transfer uitkomst bieden. De 'Newcastle-Nederlanders' Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong kregen deze week al gezelschap van Jonjo Shelvey en Henri Saivet.