Strijdend De Graafschap begint aan inhaalrace met eerste thuiszege van het seizoen

Strijdend De Graafschap begint aan inhaalrace met eerste thuiszege van het seizoen

16-01-2016 22:36
1

De Graafschap heeft zaterdagavond een vitale thuiszege geboekt op Excelsior. De Rotterdammers werden in Doetinchem met 2-0 geklopt. Cas Peters en Vincent Vermeij waren na rust trefzeker. 

De overwinning op Excelsior betekende voor de formatie van trainer Jan Vremen pas de eerste thuiszege van het seizoen. Belangrijker: omdat SC Cambuur eerder op de avond verloor van Vitesse, is het gat met de nummer zeventien van de ranglijst nu met drie punten verkleind. De Superboeren hebben nog altijd een gat van vijf punten te overbruggen. 

Het duel op de Vijverberg was niet hoogstaand, maar wel attractief. Beide ploegen zochten de aanval en creëerden voldoende kansen. Voor de pauze werd er niet gescoord. Tom van Weert (Excelsior) had de 0-1 op zijn voet, maar miste eerst voor een leeg doel en zag even later hoe een inzet gekeerd werd door goalie Hidde Jurjus. 

De tweede helft was een stuk minder boeiend. De Graafschap trok uiteindelijk aan het langste eind: Excelsior-doelman Tom Muyters stompte een voorzet in de voeten van Peters, die vervolgens binnenschoot. In de slotminuut knalde Vermeij kiezelhard raak: 2-0.