Vijf voor twaalf in Rotterdam, problemen nemen toe: 'Wordt ongelofelijk gevecht'

Vijf voor twaalf in Rotterdam, problemen nemen toe: 'Wordt ongelofelijk gevecht'

17-01-2016 07:06

Alfons Groenendijk, trainer van Excelsior, maakt zich grote zorgen. Zaterdagavond verloren de Rotterdammers met 2-0 van hekkensluiter De Graafschap. Groenendijk baalt van de slordigheid van zijn eigen ploeg.

"Zij waren net wat feller en leverden meer strijd", zegt hij na afloop tegen FOX Sports. "De Graafschap speelde op het randje, daar moet je dan in mee. We speelden niet naar de goede kleur. Ik vind het makkelijk om naar mijn spelers te wijzen, ik ga ze niet in het openbaar afvallen."

Bij de 1-0 ging Excelsior-doelman Tom Muyters gigantisch in de fout, waardoor Cas Peters makkelijk kon scoren. "De beelden liegen niet", aldus Groenendijk. "Het was een totaal onnodige tegengoal." Wanneer goalie Alessandro Damen weer inzetbaar is, is nog niet bekend. "We vrezen voor een kruisbandblessure. We krijgen pas over anderhalve week duidelijkheid over de ernst."

Excelsior is momenteel terug te vinden op de veertiende plaats. De voorsprong op nummer zestien FC Twente is slechts twee punten. "We zitten behoorlijk in de problemen. Het gaat een ongelofelijk gevecht worden."