VP's Elftal van de Week: PSV en uitstekend Twente trekken aan langste eind

VP's Elftal van de Week: PSV en uitstekend Twente trekken aan langste eind

18-01-2016 10:00
11

De tweede seizoenshelft van de Eredivisie is begonnen en iedereen mag het weten. Na de nederlaag van Feyenoord zijn PSV en Ajax de belangrijkste kanshebbers voor de titel. PSV en FC Twente zijn hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Hidde Jurjus (De Graafschap)
Ging als beste Superboer de winterstop in en komt er als beste Superboer ook weer uit. De doelman was met een reeks reddingen van levensbelang in de tweede zege van De Graafschap dit seizoen.

Jeffrey Bruma (PSV)
In de winterstop klonken plotseling geluiden over een aanstaande transfer naar de Italiaanse top. Niet gek, getuige de nieuwe masterclass van Bruma tegen Feyenoord. De verdediger doet eindelijk wat een verdediger behoort te doen.

Hector Moreno (PSV)
Begint een steeds sterker tandem te vormen met Bruma in het hart van de PSV-defensie. In het duel met Feyenoord gaf hij zichzelf het ultieme verjaardagscadeau: een doelpunt op zijn 28e verjaardag.

Dirk Marcellis (PEC Zwolle)
Weet niet wat hem dit seizoen overkomt: scoorde sinds zijn Eredivisie-debuut in 2007 nooit, maar dit jaar is het al twee keer raak. Brak de ban tegen Heerenveen met een streep, hoog in het doel.

Kenny Tete (Ajax)
Op deze plek had ook Bram van Polen van PEC Zwolle kunnen staan, maar Kenny Tete krijgt nipt de voorkeur. De Ajax-rechtsback was tegen ADO Den Haag op geen fout te betrappen.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Feyenoord verloor, maar Tonny Vilhena verdient een dikke pluim. Ging voorop in de strijd en bood in zijn eentje verweer tegen het PSV-middenveld. Ronald Koeman zal op de tribune goedkeurend hebben geknikt.

Bart Ramselaar (FC Utrecht)
De bal is veilig aan de voeten van Ramselaar. In het gewonnen duel met Groningen was de jongeling (19) weer de uitblinker met rushes, een uitstekend overzicht én een doelpunt.

Hakim Ziyech (FC Twente)
In misschien wel zijn laatste optreden voor Twente liet de spelmaker zien toe te zijn aan een buitenlands avontuur. Slalomde zich al vallend naar een doelpunt en werd onder luid applaus – en bij een 4-0 voorsprong - gewisseld.

Milot Rashica (Vitesse)
Hoe lang speelt hij nog in Arnhem? Rashica was afgelopen weekend weer trefzeker en staat intussen op zeven competitiedoelpunten. Enige verbeterpunt: assists. De teller staat op één en dat is te weinig voor een rechtsbuiten.

Chinedu Ede (FC Twente)
De winterstop heeft hem goed gedaan, zo lijkt het. In de eerste seizoenshelft met recht bestempeld als een flop, maar met twee doelpunten tegen Heracles was Ede vrijdagavond van grote waarde.

Vincent Janssen (AZ)
Zes wedstrijden had hij dit seizoen nodig voor zijn eerste doelpunt, maar na de winterstop is het al na één speelronde zover. Janssen knikte knap raak en bezorgde AZ een 1-0 zege op Roda JC.