Van de Beek wees interesse Bayern af: Wilden me met een privévliegtuig halen

Van de Beek wees interesse Bayern af: "Wilden me met een privévliegtuig halen"

18-01-2016 07:51
18

Donny van de Beek heeft interesse van Bayern München laten varen om bij Ajax te blijven spelen. Twee jaar geleden wilde de Duitse grootmacht het grote talent van de Amsterdammers ophalen, maar Van de Beek weigerde.

"Het is leuk als dat soort clubs belangstelling toont. Maar ik wist gelijk dat het beter was om bij Ajax te blijven, omdat mijn kansen zouden komen", zegt Van de Beek daags na de 0-1 zege op bezoek bij ADO Den Haag in De Telegraaf. Bayern wilde veel doen om Van de Beek te verleiden. "Het klopt dat Bayern mijn zaakwaarnemer, mijn ouders en mij met een privévliegtuig wilde ophalen."

"Maar het is zelfs nooit tot een gesprek gekomen, omdat ik wist wat ik wilde. Ajax is voor jonge spelers het beste en gewoon mijn cluppie. Mijn enige doel op dit moment is hier een aantal jaren in het eerste te spelen", vervolgt Van de Beek, die ook daadwerkelijk veel minuten maakt. "Wat ik nu meepak, is mooi. Natuurlijk wil je als jonge speler altijd meer. Maar ik ben 18 jaar. Dit halve seizoen hoop ik me door te ontwikkelen en vanaf juli moet het mijn jaar worden. Dan wil ik een vaste basisplaats veroveren."