Wijnaldum houdt nu al van 'nieuwe Gerrard': Hij brengt voetbal in ons team

Wijnaldum houdt nu al van 'nieuwe Gerrard': "Hij brengt voetbal in ons team"

18-01-2016 08:59
4

Georginio Wijnaldum is erg blij met de komst van Jonjo Shelvey. Newcastle United haalde de middenvelder onlangs op bij Swansea City en bij zijn debuut liet Shelvey zijn klasse zien. Het viel Wijnaldum en Moussa Sissoko op.

Shelvey komt uit de jeugd van Liverpool en heeft wel trekjes van Steven Gerrard, clubicoon van The Reds. Dat stelt Sissoko: "Hij is een zeer goede aankoop voor ons. Hij lijkt qua stijl een beetje op Gerrard, omdat hij gemakkelijk lange passes geeft en vaak bij tweede ballen zit." Wijnaldum is het daar wel mee eens, laat hij weten in The Chronicle. "Hij brengt voetbal in ons elftal."

"Bij de eerste goal zag je dat al, hij vond mij tussen de linies, tussen allemaal spelers door. Daarna kon ik gemakkelijk afleggen. De pass van Shelvey op Daryl Janmaat bij ons tweede doelpunt was magistraal. Dat hebben we nodig", oordeelt Wijnaldum. Shelvey legde de bal vanaf de middencirkel zo neer aan de rechterkant van de zestien van West Ham United. Janmaat zette voor en Wijnaldum scoorde. Daardoor won Newcastle met 2-1.