De Boer sluit afscheid Sanogo niet uit: Daar kunnen we eigenlijk niet op wachten

De Boer sluit afscheid Sanogo niet uit: "Daar kunnen we eigenlijk niet op wachten"

19-01-2016 20:43
11

Het is bepaald geen geheim dat Ajax zich deze maand hoopt te versterken met een nieuwe spits. Frank de Boer wil in de tweede competitiehelft van de Eredivisie namelijk niet enkel afhankelijk zijn van Arek Milik en backup Yaya Sanogo. In gesprek met AT5 vertelt de Ajax-trainer over de twee aanvallers. 

"Milik doet het helemaal niet slecht, maar stel dat hij geblesseerd raakt op 1 februari, wat dan? Ik vind dat Arek het gewoon heel erg goed doet. Arek is altijd gericht op doelpunten maken. In het klaarleggen voor andere mensen, in de eerste of tweede fase, daar is-ie wat minder in", legt De Boer uit. "Hij is daar keihard mee bezig op de training, hoor. Maar naar zo'n type zijn we een beetje op zoek naar."

Wedden

Meer odds

De Boer erkent dat de lat bij Ajax 'verschrikkelijk hoog ligt'. Sanogo, dit seizoen gehuurd van Arsenal, voldoet vooralsnog niet. "Hij moet eerst zorgen dat hij honderd procent fit wordt en op dit moment is hij dat nog niet, vind ik. We moeten hem continu in de gaten houden. Daar kunnen we eigenlijk niet op wachten natuurlijk."

Of Ajax zich heeft vergist in de kwaliteiten van de lange Fransman? "Zijn voetbalkwaliteiten, die kenden we. Hij kan echt een heel goed aanspeelpunt zijn. Maar qua fysiek... Je hebt een lang traject om hem fit te krijgen. Maar door omstandigheden is het ons niet gelukt en is het hem ook niet gelukt."

De spits terugsturen naar Londen behoort volgens De Boer tot de mogelijkheden. "We zijn wel druk bezig, dat maakt het ook weer eventueel makkelijker voor andere mensen.'