Van Geel in gesprek met Brabantse ploegen: Clubs blij, spelers blij, wij blij

Van Geel in gesprek met Brabantse ploegen: "Clubs blij, spelers blij, wij blij"

20-01-2016 11:36
14

Met ingang van het komende seizoen wordt de zogenaamde voetbalpiramide geïntroduceerd. Dat betekent onder andere dat er een Tweede Divisie komt en er een verplichte promotie- en degradatieregeling in het leven wordt geroepen. Feyenoord is niet van plan om Jong Feyenoord deel te laten nemen aan het circus. In plaats daarvan denkt de Rotterdamse club aan een samenwerking met FC Den Bosch en/of RKC Waalwijk. 

Mocht Feyenoord zich bedenken, dan houdt de KNVB de deur waarschijnlijk tevergeefs op een kier. "Wij zijn helemaal niet geïnteresseerd", laat technisch directeur Martin van Geel weten aan Voetbal International. "Wij hebben als directie niet de overtuiging dat het ons werkelijk verder brengt als we met Jong Feyenoord in de Tweede Divisie of in de Jupiler League gaan spelen. Op technisch vlak niet en financieel/ organisatorisch al helemáál niet. Intern voeren we er al geruime tijd goede discussies over."

Wedden

Meer odds

Niet iedereen binnen de club denkt er hetzelfde over als Van Geel. "Ik weet bijvoorbeeld dat Giovanni van Bronckhorst graag een beloftenelftal in de Jupiler League zou hebben, omdat hij denkt dat jeugdspelers daar meer weerstand kunnen krijgen, maar ik ben er niet van overtuigd dat dat de beste manier is om onze jeugdige spelers klaar te stomen voor Feyenoord 1."

Van Geel vind het interessanter om Feyenoord-talenten in de Jupiler League te stallen bij een andere club. Daarover wordt nu gesproken met FC Den Bosch en RKC Waalwijk. "Die clubs blij, spelers blij, wij blij. En de allerbesten houden we natuurlijk zelf, die slaan Jong Feyenoord over en spelen zich rechtstreeks in het eerste."