In het kort: twijfels over Willem II-duo, Ajax-middenvelder scoort tijdens stage

In het kort: twijfels over Willem II-duo, Ajax-middenvelder scoort tijdens stage

20-01-2016 23:40
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

WKE trekt faillisementsaanvraag na een uur weer in
WKE, dat aan kop gaat in de Topklasse zondag, verkeert in financieel zwaar weer. Het bestuur liet woensdag tijdens de ledenvergadering weten dat de club uit Emmen in handen van de curator komt. Kort daarna nam het verhaal echter een opvallende wending. Het bestuur trad af, waarna een opvolger zich meteen aandiende. Die opvolger kondigde aan dat WKE toch doorgaat. De hoofdsponsor staat garant voor alle lasten.

102-voudig Colombiaans international zwaait af
Mario Yepes heeft zijn loopbaan beëindigd. De inmiddels veertigjarige verdediger kwam onder meer uit voor AC Milan en Paris Saint-Germain. De voormalig aanvoerder van Colombia speelde 102 interlands. Na het WK 2014 in Brazilië nam hij al afscheid als international. Yepes beschikt reeds over zijn trainerspapieren.

Twijfels over Willem II-duo
Lucas Andersen en Dries Wuytens ontbraken woensdag op de training van Willem II. De twee hebben blessures overgehouden aan het competitieduel met NEC (1-0 nederlaag) van afgelopen weekend. Het Brabants Dagblad meldt dat woensdag. Andersen viel uit met schouderklachten, Wuytens had last van duizeligheid na een flinke beuk. Het is nog niet zeker of de twee aanstaande zaterdag kunnen spelen tegen sc Heerenveen. 

Duarte trefzeker tijdens stage
Lerin Duarte heeft woensdag gescoord tijdens een oefenwedstrijd van Terek Grozny, de club waar de Ajax-middenvelder momenteel op proef is. De Russen namen het op tegen PSC Elite en wonnen met 3-0. Duarte (25) mag per direct vertrekken uit Amsterdam. 

De Jong nog zeker tot vrijdag uitgeschakeld
Siem de Jong kan deze week nog geen trainingen afwerken. De oud-Ajacied, nu spelend voor Newcastle United, raakte verleden week geblesseerd aan zijn oog en moet vrijdag naar het ziekenhuis om te laten bekijken of de kras en het bloed in zijn oog op een goede manier herstelt.

NEC ziet keeper terugkeren
Hannes Halldorsson heeft de groepstraining hervat bij NEC. De keeper uit IJsland raakte in het najaar geblesseerd, maar kan nu dus weer beginnen met trainen. Halldorsson hoopt over een maand weer fit genoeg te zijn om wedstrijden te keepen.

Cillessen en Sinkgraven trainen mee
Het lijkt erop dat Jasper Cillessen en Daley Sinkgraven de thuiswedstrijd van Ajax tegen Vitesse halen. Beiden trainden woensdag gewoon mee. Cillessen werd zondag tegen ADO Den Haag hard geraakt door Ruben Schaken, terwijl Sinkgraven geblesseerd uitviel bij Jong Ajax. Davy Klaassen is nog een twijfelgeval, hij trainde apart.

Suarez moet brommen
Het hoger beroep van Luis Suarez is tevergeefs geweest. De aanvaller van FC Barcelona kreeg na aanleiding van ongeregeldheden tijdens het treffen met Espanyol een schorsing van twee wedstrijden en zal deze dus uit moeten zitten.

Trainer keert terug bij Ajax
Wim Kwakman keert terug bij Ajax. De jeugdtrainer stond tussen 2000 en 2009 ook al contract bij de Amsterdammers. Kwakman is niet de eerste die terugkeerde naar De Toekomst, ook Patrick Ladru keerde kortgeleden terug als hoofd jeugdscouting.

West Ham trekt verdediger aan
Sam Byram heeft een contract getekend tot 2020 bij West Ham United. De verdediger komt over van Leeds United. Eerder leek een akkoord met Everton in de lucht te hangen, maar The Hammers waren slagvaardiger in hun handelen.