Heracles Almelo bij de neus genomen door spits: Twee dagen later nieuwe club

Heracles Almelo bij de neus genomen door spits: "Twee dagen later nieuwe club"

20-01-2016 18:43
4

Heracles Almelo is een aantal jaar geleden flink voor de gek gehouden door Sota Hirayama. Voorzitter Jan Smit vertelt in Voetbal International een opmerkelijke anekdote over de Japanse spits. 

Heracles zag de Aziaat in 2005 tijdens het WK onder 20 uitblinken voor zijn vaderland. Hirayama liep eerst stage bij Feyenoord, maar tekende even later een contract in Almelo. "Het was een talentvolle spits, maar kon hier niet goed aarden. Op een gegeven moment kwam hij bij ons met de mededeling dat hij erover dacht te stoppen met voetballen", aldus Smit.

"Hij wilde terug naar Japan om weer te gaan studeren. Daarop hebben we zijn contract maar ontbonden en hem de zegen meegegeven", vervolgt de preses, die kort daarop van verbazing bijna van zijn stoel af viel. "Twee dagen later maakte Hirayama in Japan al zijn eerste goal voor een nieuwe club. Soms word je natuurlijk ook gewoon bij de neus genomen."

Hirayama speelt anno 2016 nog altijd voor FC Tokyo, de ploeg waar hij destijds tekende. Kort na de ophef rond zijn verrassende move naar de Japanse club werden Heracles en Tokyo het eens over een afkoopsom.