Verkochte Ajacied Sana flopt nogmaals en traint al apart: Moeten praten

Verkochte Ajacied Sana flopt nogmaals en traint al apart: "Moeten praten"

21-01-2016 10:13
4

Het nieuwe voetbalseizoen in Zweden moet nog beginnen, maar nog voordat de bal rolt, is oud-Ajacied Tobias Sana bij Malmö FF al uit de gratie geraakt. De nieuwe trainer Allan Kuhn lijkt de Zweedse aanvaller niet nodig te hebben en zo dreigt de geschiedenis zich te herhalen.

De Zweed kwam in 2012 naar Ajax en kende een redelijk begin, maar belandde daarna op een zijspoor. Een jaar geleden verloste Malmö Sana uit zijn lijden bij Ajax. Het leek aanvankelijk een goede keuze, want in de Zweedse Allsvenskan kwam Sana meer in actie dan bij Ajax. Met de trainerswissel - Kuhn voor Åge Hareide - ziet zijn toekomst er ineens heel anders uit.

Kuhn laat Sana met nog twee andere spelers apart trainen van de groep, tot verbazing van de speler zelf. "Ik ben in goede vorm. Ik was er klaar voor om iets te laten zien bij Malmö", zegt Sana tegen Expressen. In dezelfde krant licht Kuhn zijn besluit kort toe. "Sana heeft weinig fysiek." Voor Sana bestaat er ineens veel onduidelijkheid. "Ik moet met de staf praten. We zijn nog maar een paar dagen bezig en ik weet niet eens wat voor kans ik krijg en of ik die überhaupt krijg."